top of page
WhatsApp Image 2022-11-14 at 18.26.04.jpeg

Keratinebehandelingen

VOOR STERKER EN GEZONDER HAAR

Wat is keratine?
Keratine is een lichaamseigen bouwstof van onder andere je haar. Het valt onder de noemer ‘proteïne’ (eiwit). Een groot deel van je haar bestaat uit keratine. Keratine maakt je haar sterk en gezond.

Maar het dagdagelijkse leven zorgt voor beschadiging van keratine, en dus ook beschadiging van jouw haar. Niet alleen door hitte producten, zoals de föhn en de stijltang. Maar ook door het weer (kou, zon, water), veroudering, verzorgingsproducten van lage kwaliteit, chloor en zeewater (zout). Door deze externe omstandigheden verliest het haar keratine, en wordt het dus zwakker, minder gezond en lastiger hanteerbaar.

Wat doet een keratine behandeling?
Veel mensen krijgen – door een ‘tekort’ en beschadigingen aan de keratine – last van droog, statisch, pluizig, dof, weerbarstig en onhandelbaar haar. Een keratine behandeling geeft je haar een ‘keratineboost’, waardoor het glanzend, gezonder en minder pluizig wordt. Je haar wordt als het ware ‘opgevuld’ met keratine, waardoor het ook weer makkelijker in model te krijgen zal zijn. Bovendien heb je liefst 6 maanden plezier van een keratine behandeling. Je hoeft dus niet iedere maand weer een keratine behandeling te ondergaan. Hoelang je er plezier van hebt is uiteraard wel afhankelijk van de manier waarop je je haar verzorgt.

Voor wie is een keratine behandeling geschikt?
Een keratine behandeling is geschikt voor jong en oud, ongeacht haartype. Het is vooral belangrijk dat je nagaat waarom je een keratine behandeling wilt. Hoofdzakelijk zijn dat de volgende situaties:

  • Je wilt gekruld haar / krullen temmen en onder controle krijgen

  • Je wilt gezonder, glanzender en sterker haar

  • Je wilt je haar meer handelbaar krijgen, zodat het ook sneller in model te brengen is

  • Je wilt minder pluizig, dof of weerbarstig haar

Heb jij te maken met een van bovenstaande situaties? Dan is een keratine behandeling de ideale oplossing. 

Kapsalon Trenza

Keratinebehandelingen

Mooie quote over verzorging

bottom of page